Gå til hovedindhold

Det gamle stuehus

Grevegård er rammen om Greve Museum. Selve gården består af et stuehus fra 1826, der indeholder udstillinger om livet på landet i 1800-tallet.

Far og søn i det gamle køkken

Indhold

  Træd over dørtærsklen ind i Grevegårds gamle stuehus fra 1826, og gå i fodsporene på familien, der gennem mange generationer har boet på Grevegård.

  Mærk stemningen i den typiske hedebostue fra første halvdel af 1800-tallet, se hvordan familien indrettede den fine stue på gården i begyndelsen af 1900-tallet, og oplev herigennem den store forandring, der skete på egnen i denne periode.

  Grevegård

  Greve Museum ligger på den gamle Grevegård, der oprindelig har ligget i Greve Landsby. Omkring Udskiftningen i starten af 1800-tallet blev den som mange andre på egnen revet ned og flyttet ud på de marker, der hørte til gården. Indtil da havde jorden, gårdene, dyrene osv. været godsejerens ejendom. Men nu kunne bønderne købe deres gårde af godsejeren til arvefæste, hvilket skete for Grevegård i 1826.

  Bonden, der købte Grevegård, hed Niels Pedersen, og på arkivet opbevares den første arvefæstekontrakt. Han flyttede hele gården, undtagen stuehuset, der blev bolig for nogle af Greve Landsbys daglejere. Således er det originale stuehus på Greve Museum bygget som nyt ved flytningen i 1826.

  Sidst opdateret: 8. juni 2023