Gå til hovedindhold

Mad og drikke

I cafeen serverer vi hjemmelavede frokostretter, hjemmebagte boller og kager, drikkevarer og selvfølgelig kaffe og te.

Café er fyldt med mennesker på Greve Museum

Indhold

    Menu

    Frokost

    Løgsuppe - ostebrød 75 kr.
    Fiskefilet – remoulade – rugbrød 89 kr.
    Tarteletter – høns i asparges 89 kr.
    Flæskestegssandwich - rødkål - surt 89 kr.
    Ostetallerken – 4 slags ost - brød og knækbrød 79 kr.

     

    Kage

    Kanelsnurrer 30 kr.
    Frugttærte - årstidens frugt 30 kr.
    Bolle - smør – ost/marmelade 30 kr.
       

     

    Drikkevarer

    Cafe latte/cappuccino 30 kr.
    Varm kakao med flødeskum 30 kr.
    Kaffe/te 20 kr.
    Saft/æblejuice 10 kr.
    Kildevand uden brus – 0,5 l 10 kr.
    Østerberg økologisk sodavand – 25 cl. 25 kr.
    Ørbæk økologisk øl – 33 cl. 30 kr.
    Husets vin: Glas rød- eller hvidvin 30 kr.
    Husets vin: Flaske rød, rosé eller hvidvin 140 kr.
    Rødvin 210 kr.

     
    Tilbud

    Kaffe/te og kage/bolle 45 kr.
    Special kaffe/varm kakao og kage/bolle 55 kr.

     

    Hjemmelavet gløgg og æbleskiver – 70 kr.


    Juleplatte - 130 kr.

    Sild - æg
    Leverpostej med surt
    Æbleflæsk
    Flæskesteg - syltet rødkål
    Vesterhavsost

     

    Juleplatten kan bestilles fra d. 15. november til d. 8. januar 2024. Platten skal bestilles til minimum 5 personer mindst 6 dage forud. 

    Der kan ikke bestilles almindelige platter i december måned. Der serverer vi juleplatter i stedet for

    Museumsplatter kan bestilles til minimum 5 personer mindst 6 dage forud. Ring og bestil på tlf. 29604496 eller skriv til "bestilling@greve".

    Platte 1 - Den lille sult

    Fiskefrikadelle – remoulade – citron
    Leverpostej - rødbede
    Mørbradbøf – bløde løg – surt
    Vesterhavsost

    100 kr. 

     

    Platte 2 - Den sultne

    Fiskefrikadelle – remoulade – citron
    Tærte - kylling - bacon
    Leverpostej - rødbede
    Mørbradbøf – bløde løg – surt
    Vesterhavsost
    120 kr.

     

    Platte 3 - Den store sult

    Fiskefrikadelle – remoulade – citron
    Lakserillette 
    Leverpostej - rødbede
    Mørbradbøf – bløde løg – surt
    Vesterhavsost
    130 kr.

     

    Platte 4 – Den grønne

    Fredsfisk – remoulade – kapers
    Tærte – årstidens grønt
    Salat af kikærter – mayonnaise - dild – soltørret tomat
    Vesterhavsost
    100 kr.

     

    Alle platter serveres med rugbrød/brød og smør

    Børneportioner ½ pris

     

    Få økologiske smagsoplevelser på Greve Museum

    Maden er tilberedt fra bunden af med fokus på og respekt for det gode håndværk og smag. Vi lægger stor vægt på økologiske kvalitetsprodukter, der er produceret efter principperne om fair trade, lokal forankring og bæredygtighed. Derfor har museumscaféen fået det økologiske spisemærke i guld. 

    Menukortet følger årstidens variation og skifter af den grund fire gange årligt. Vi anvender råvarer efter sæson og gerne danske, hvor det er muligt. En del af grøntsagerne, krydderurter, frugt og bær er dyrket i museets egen køkkenhave. I køkkenhaven dyrkes de grøntsager og urter, der kunne findes i Danmark fra omkring 1600-tallet.

    På museet er der mange traditioner, og det ses selvfølgelig også i caféen. På menukortet er der specielle tilbud til højtider og mærkedage - fx fastelavnsboller, varme hveder til store bededag, Mikkeldagssuppe i september og julebagværk op mod jul.

    Udover menukortet tilbyder vi også platter - til min. 5 personer - og de skal bestilles mindst 6 dage i forvejen.

    Du må gerne spise din madpakke i haven ved de opstillede borde og bænke, men du må ikke spise medbragt mad i museumscaféen eller på gårdspladsen.

    Når vejret er godt, er det også muligt at få frokosten eller kaffen serveret udenfor.

    Velkommen og velbekomme.

    Sidst opdateret: 29. november 2023

    Om caféen

    Kontakt

    Caféansvarlig

    Nanna Madsen

    Telefontid: Tirsdag-fredag kl. 9-15.

    Telefon: 29 60 44 96

    Email: bestilling@greve.dk