Gå til hovedindhold

Mad og drikke

På Greve Museum kan du nyde en skøn frokost eller en kop friskbrygget kaffe i vores hyggelige café.

Museumscaféen byder på økologiske retter
  • Tegnsprog

Indhold

    Museumscaféen tilbyder et sæsonbetonet udvalg af hjemmelavede frokostretter, lækre hjemmebagte boller og kager samt et varieret udvalg af drikkevarer. Vores menukort skifter med årstidernes råvarer, og en del af råvarerne er dyrket lige her i museets egen køkkenhave.

    Du skal have en entrébillet til museet for at kunne benytte museumscaféen.

    Menu

    Frokost

    3 Tarteletter – høns – asparges 89 kr.
    Flæskestegssandwich - rødkål - syltet agurk 89 kr.

    Frokostbræt - laks - rillette af gris - 2 oste.              Min. 2 personer

    119 kr.
    Løgsuppe med ostegratineret brød 79 kr.

     

    Kage

       
    Frugttærte 30 kr.
    Citrontærte 30 kr.
    Kokostop - chokolade 30 kr.
    Bolle - smør – ost/marmelade 30 kr.
       

     

    Drikkevarer

    Saft/æblejuice 10 kr.
    Kildevand uden brus  10 kr.
    Museets egen most 15 kr.
    Økologisk sodavand 25 kr.
    Pellegrino mineralvand 30 kr.
    Ørbæk økologisk øl 30 kr.
    Karlslunde øl 55 kr.
    Husets vin, glas rød/hvidvin eller rosé 35 kr.
    Husets vin, flaske rød/hvidvin eller rosé 140 kr.
    Kaffe/te 20 kr.
    Café latte/cappuccino 30 kr.
    Varm kakao med flødeskum 30 kr.

     
    Tilbud

    Kaffe/te og kage/bolle 45 kr.
    Special kaffe/varm kakao og kage/bolle 55 kr.

     
     

    Museumsplatter kan bestilles til minimum 5 personer mindst 6 dage forud. Ring og bestil på tlf. 29604496 eller skriv til "bestilling@greve.dk".

    Museumsplatte 

    Fiskefrikadelle – remoulade – citron
    Leverpostej - rødbede
    Tartelet med høns i asparges
    Vesterhavsost

    135 kr. 

    Der kan tilkøbes følgende til platten

    Årstidens tærte

    Lakserillette

     

    +15 kr.

    +20 kr.

    Den grønne platte

    Fredsfisk – remoulade – kapers
    Tærte – årstidens grønt
    Salat af kikærter – mayonnaise - dild – soltørret tomat
    Vesterhavsost
    135 kr.

     

    Alle platter serveres med rugbrød/surdejsbrød og smør

    Børn under 12 år er ½ pris

     

    Gruppebesøg

    Hvis I er en gruppe på mere end fem personer, der ønsker at bestille mad og drikke i museumscaféen, vil vi sætte pris på, at I melder jeres ankomst på forhånd. Så kan vi sørge for, at der er plads til jer, selvom caféen har andre gæster.

    Caféansvarlig

    Nanna Madsen

    Telefontid: Tirsdag-fredag kl. 9-15

    Telefon: 29 60 44 96

    E-mail: nama@greve.dk

    Få økologiske smagsoplevelser på Greve Museum

    Maden er tilberedt fra bunden med fokus på og respekt for det gode håndværk og den gode smag. Vi lægger stor vægt på økologiske kvalitetsprodukter, der er produceret efter principperne om fair trade, lokal forankring og bæredygtighed. Derfor har museumscaféen fået det økologiske spisemærke i guld. 

    Sæsonens råvarer på menuen

    Menukortet følger årstidens variation og skifter af den grund fire gange årligt. Vi anvender råvarer efter sæson og gerne danske, hvor det er muligt. En del af grøntsagerne, krydderurter, frugt og bær er dyrket i museets egen køkkenhave. I køkkenhaven dyrkes de grøntsager og urter, der kunne findes i Danmark fra omkring 1600-tallet.

    På museet er der mange traditioner, og det ses selvfølgelig også i caféen. På menukortet er der specielle tilbud til højtider og mærkedage - fx fastelavnsboller, varme hveder til store bededag, Mikkeldagssuppe i september og julebagværk op mod jul.

    Madpakker

    Du må gerne spise din madpakke i haven ved de opstillede borde og bænke, men du må ikke spise medbragt mad i museumscaféen eller på gårdspladsen.

    Når vejret er godt, er det også muligt at få frokosten eller kaffen serveret udenfor.

    Velkommen og velbekomme.

    Sidst opdateret: 3. januar 2025

    Om caféen

    Kontakt

    Caféansvarlig

    Nanna Madsen

    Telefontid: Tirsdag-fredag kl. 9-15.

    Telefon: 29 60 44 96

    E-mail: bestilling@greve.dk