Gå til hovedindhold

Mad og drikke

I cafeen serverer vi hjemmelavede frokostretter, hjemmebagte boller og kager, drikkevarer og selvfølgelig kaffe og te.

Café er fyldt med mennesker på Greve Museum

Indhold

    Menu

    Frokost

    Jordskoksuppe - ristet rugbrød 75 kr.
    Fiskefrikadeller – remoulade – rugbrød 89 kr.
    Tarteletter – høns i asparges 89 kr.
    Røget laks - rugbrød - peberrod 89 kr.
    Tærte – løg – ost – salat 79 kr.

    Frokostbræt - laks - æg - gris - ost - brød
    Bestilles af min 2 personer

    119 kr.

     

    Kage

    Kanelsnurrer 30 kr.
    Frugttærte 30 kr.
    Rabarbermuffin med marcipan 30 kr.
    Citrontærte 30 kr.
    Bolle - smør – ost/marmelade 30 kr.

     

    Drikkevarer

    Cafe latte/cappuccino 30 kr.
    Varm kakao med flødeskum 30 kr.
    Kaffe/te 20 kr.
    Saft/æblejuice 10 kr.
    Kildevand uden brus – 0,5 l 10 kr.
    Østerberg sodavand – 25 cl. 25 kr.
    Ørbæk økologisk øl, Fynsk Forår, Brown Ale, Ørbækker Pilsner  30 kr.
    Husets vin, glas rød/hvidvin eller rosé 30 kr.
    Husets vin, flaske, rød/hvidvin eller rosé  120 kr.
       

     
    Tilbud

    Kaffe/te og kage/bolle 45 kr.
    Special kaffe/varm kakao og kage/bolle 55 kr.

    Museumsplatter kan bestilles til minimum 5 personer mindst 6 dage forud. Ring og bestil på tlf. 29604496 eller skriv til "bestilling@greve.dk".

    Museumsplatte 

    Fiskefrikadelle – remoulade – citron
    Leverpostej - rødbede
    Mørbradbøf – bløde løg – surt
    Vesterhavsost

    120 kr. 

    Der kan tilkøbes følgende til platten

    Årstidens tærte

    Lakserillette

     

    +15 kr.

    +20 kr.

    Den grønne platte

    Fredsfisk – remoulade – kapers
    Tærte – årstidens grønt
    Salat af kikærter – mayonnaise - dild – soltørret tomat
    Vesterhavsost
    110 kr.

     

    Alle platter serveres med rugbrød/surdejsbrød og smør

    Børn under 12 år er ½ pris

     

    Få økologiske smagsoplevelser på Greve Museum

    Maden er tilberedt fra bunden med fokus på og respekt for det gode håndværk og den gode smag. Vi lægger stor vægt på økologiske kvalitetsprodukter, der er produceret efter principperne om fair trade, lokal forankring og bæredygtighed. Derfor har museumscaféen fået det økologiske spisemærke i guld. 

    Menukortet følger årstidens variation og skifter af den grund fire gange årligt. Vi anvender råvarer efter sæson og gerne danske, hvor det er muligt. En del af grøntsagerne, krydderurter, frugt og bær er dyrket i museets egen køkkenhave. I køkkenhaven dyrkes de grøntsager og urter, der kunne findes i Danmark fra omkring 1600-tallet.

    På museet er der mange traditioner, og det ses selvfølgelig også i caféen. På menukortet er der specielle tilbud til højtider og mærkedage - fx fastelavnsboller, varme hveder til store bededag, Mikkeldagssuppe i september og julebagværk op mod jul.

    Udover menukortet tilbyder vi også platter - til min. 5 personer - og de skal bestilles mindst 6 dage i forvejen.

    Du må gerne spise din madpakke i haven ved de opstillede borde og bænke, men du må ikke spise medbragt mad i museumscaféen eller på gårdspladsen.

    Når vejret er godt, er det også muligt at få frokosten eller kaffen serveret udenfor.

    Velkommen og velbekomme.

    Sidst opdateret: 11. marts 2024

    Om caféen

    Kontakt

    Caféansvarlig

    Nanna Madsen

    Telefontid: Tirsdag-fredag kl. 9-15.

    Telefon: 29 60 44 96

    E-mail: bestilling@greve.dk