Gå til hovedindhold

Mad og drikke

I cafeen serverer vi hjemmelavede frokostretter, hjemmebagte boller og kager, drikkevarer og selvfølgelig kaffe og te.

Indhold

    Menu

    Frokost

    Grøntsagssuppe – surdejsbolle  65 kr.
    Fiskefilet – rugbrød – remoulade  75 kr.
    Tarteletter – høns – asparges 75 kr.
    Sandwich - flæskesteg - rødkål  75 kr.
    Tærte – kartoffel - porre - salvie 75 kr.
    Ostetallerken – 4 slags ost – æblechutney - brød 75 kr.

     

    Kage

    Æbletærte 30 kr.
    Frugttærte 30 kr.
    Kanelsnurrer  30 kr.
    Sirupskage 30 kr.
    Chokoladedrøm med mokkatrøffel 30 kr.
    Bolle - smør – ost/marmelade 30 kr.

     

    Drikkevarer

    Saft/æblejuice  10 kr.
    Kildevand uden brus  10 kr.
    Økologisk sodavand 25 kr.
    Ørbæk økologisk øl, fynsk Forår, Brown Ale, Ørbækker 30 kr.
    Husets vin, glas rød/hvidvin eller rosé 30 kr.
    Husets vin, flaske rød/hvidvin eller rosé 120 kr.
    Vin Rødvin 210 kr.
    Kaffe/te 20 kr.
    Caffe latte/cappuccino 30 kr.
    Varm kakao med flødeskum 30 kr.

     
    Tilbud

    Kaffe/te og kage/bolle 40 kr.
    Special kaffe/varm kakao og kage/bolle 50 kr.

     
     

    Hjemmelavet gløgg og æbleskiver – 60 kr.


    Juleplatte - 130 kr.

    Sild - æg
    Fiskefilet - remoulade
    Æbleflæsk
    Hjemmelavet medister - syltet rødkål
    Vesterhavsost

     

    Juleplatten kan bestilles fra d. 15. november til d. 8. januar 2023. Platten skal bestilles til minimum 4 personer mindst 5 dage forud.

    Museumsplatter kan bestilles til minimum 4 personer mindst 5 dage forud. Ring og bestil på tlf. 29604496 eller skriv til "bestilling@greve".

    Platte 1 - Den lille sult

    Fiskefrikadelle – remoulade – citron
    Æggekage – bacon – tomat – purløg
    Mørbradbøf – bløde løg – surt
    Vesterhavsost

    100 kr. 

     

    Platte 2 - Den sultne

    Fiskefrikadelle – remoulade – citron
    Tærte - kylling - bacon
    Æggekage – bacon – tomat – purløg
    Mørbradbøf – bløde løg – surt
    Vesterhavsost
    120 kr.

     

    Platte 3 - Den store sult

    Fiskefrikadelle – remoulade – citron
    Lakserillette 
    Æggekage – bacon – tomat – purløg
    Mørbradbøf – bløde løg – surt
    Vesterhavsost
    130 kr.

     

    Platte 4 – Den grønne

    Fredsfisk – remoulade – kapers
    Tærte – årstidens grønt
    Salat af kikærter – mayonnaise - dild – soltørret tomat
    Vesterhavsost
    100 kr.

     

    Alle platter serveres med rugbrød/brød og smør

    Børneportioner ½ pris

     

    Få økologiske smagsoplevelser på Greve Museum

    Maden er tilberedt fra bunden af med fokus på og respekt for det gode håndværk og smag. Vi lægger stor vægt på økologiske kvalitetsprodukter, der er produceret efter principperne om fair trade, lokal forankring og bæredygtighed. Derfor har museumscaféen fået det økologiske spisemærke i guld. 

    Menukortet følger årstidens variation og skifter af den grund fire gange årligt. Vi anvender råvarer efter sæson og gerne danske, hvor det er muligt. En del af grøntsagerne, krydderurter, frugt og bær er dyrket i museets egen køkkenhave. I køkkenhaven dyrkes de grøntsager og urter, der kunne findes i Danmark fra omkring 1600-tallet.

    På museet er der mange traditioner, og det ses selvfølgelig også i caféen. På menukortet er der specielle tilbud til højtider og mærkedage - fx fastelavnsboller, varme hveder til store bededag, Mikkeldagssuppe i september og julebagværk op mod jul.

    Udover menukortet tilbyder vi også platter - til min. 4 personer - og de skal bestilles mindst 5 dage i forvejen.

    Du må gerne spise din madpakke i haven ved de opstillede borde og bænke, men du må ikke spise medbragt mad i museumscaféen.

    Når vejret er godt, er det også muligt at få frokosten eller kaffen serveret udenfor.

    Velkommen og velbekomme.

    Sidst opdateret: 2. december 2022

    Om caféen

    Kontakt

    Caféansvarlig

    Nanna Madsen

    Telefontid: Tirsdag-fredag kl. 9-15.

    Telefon: 29 60 44 96

    Email: bestilling@greve.dk