Gå til hovedindhold

Mad og drikke

I cafeen serverer vi hjemmelavede frokostretter, hjemmebagte boller og kager, drikkevarer og selvfølgelig kaffe og te.

Museumscaféen byder på økologiske retter

Indhold

    Særlig menu søndag den 27. oktober

    På grund af arrangementet Gys på gården søndag den 27. oktober er det ikke muligt at købe mad fra menukortet denne dag. 

    I dagens anledning består menuen af græskarsuppe, pølsehorn, boller og kage.

    Menu

    Museumsplatter kan bestilles til minimum 5 personer mindst 6 dage forud. Ring og bestil på tlf. 29604496 eller skriv til "bestilling@greve.dk".

    Museumsplatte 

    Fiskefrikadelle – remoulade – citron
    Leverpostej - rødbede
    Mørbradbøf – bløde løg – surt
    Vesterhavsost

    135 kr. 

    Der kan tilkøbes følgende til platten

    Årstidens tærte

    Lakserillette

     

    +15 kr.

    +20 kr.

    Den grønne platte

    Fredsfisk – remoulade – kapers
    Tærte – årstidens grønt
    Salat af kikærter – mayonnaise - dild – soltørret tomat
    Vesterhavsost
    135 kr.

     

    Alle platter serveres med rugbrød/surdejsbrød og smør

    Børn under 12 år er ½ pris

     

    Frokost

    Græskarsuppe - surdejsbrød 79 kr.
    Fiskefilet med rugbrød 89 kr.
    Tarteletter – høns i asparges 89 kr.
    Grillet gedeost - salat - brød 89 kr.
    Tærte - porre - kartoffel 89 kr.

    Frokostbræt - laks - gris - ost - brød
    Bestilles af min 2 personer

    119 kr.

     

    Kage

    Kanelsnurrer 30 kr.
    Frugttærte 30 kr.
    Æblekage 30 kr.
    Karamelsnitte 30 kr.
    Bolle - smør – ost/marmelade 30 kr.

     

    Drikkevarer

    Cafe latte/cappuccino 30 kr.
    Varm kakao med flødeskum 30 kr.
    Kaffe/te 20 kr.
    Saft/æblejuice 10 kr.
    Kildevand uden brus – 0,5 l 10 kr.
    Naturfrisk sodavand – 25 cl. 25 kr.
    Ørbæk økologisk øl  30 kr.
    Husets vin, glas rød/hvidvin eller rosé 30 kr.
    Husets vin, flaske, rød/hvidvin eller rosé  120 kr.
       

     
    Tilbud

    Kaffe/te og kage/bolle 45 kr.
    Special kaffe/varm kakao og kage/bolle 55 kr.

    Gruppebesøg

    Hvis I er en gruppe på mere end fem personer, der ønsker at bestille mad og drikke i museumscaféen, vil vi sætte pris på, at I melder jeres ankomst på forhånd. Så kan vi sørge for, at der er plads til jer, selvom caféen har andre gæster.

    Caféansvarlig

    Nanna Madsen

    Telefon: 29 60 44 96

    E-mail: nama@greve.dk

    Få økologiske smagsoplevelser på Greve Museum

    Maden er tilberedt fra bunden med fokus på og respekt for det gode håndværk og den gode smag. Vi lægger stor vægt på økologiske kvalitetsprodukter, der er produceret efter principperne om fair trade, lokal forankring og bæredygtighed. Derfor har museumscaféen fået det økologiske spisemærke i guld. 

    Sæsonens råvarer på menuen

    Menukortet følger årstidens variation og skifter af den grund fire gange årligt. Vi anvender råvarer efter sæson og gerne danske, hvor det er muligt. En del af grøntsagerne, krydderurter, frugt og bær er dyrket i museets egen køkkenhave. I køkkenhaven dyrkes de grøntsager og urter, der kunne findes i Danmark fra omkring 1600-tallet.

    På museet er der mange traditioner, og det ses selvfølgelig også i caféen. På menukortet er der specielle tilbud til højtider og mærkedage - fx fastelavnsboller, varme hveder til store bededag, Mikkeldagssuppe i september og julebagværk op mod jul.

    Madpakker

    Du må gerne spise din madpakke i haven ved de opstillede borde og bænke, men du må ikke spise medbragt mad i museumscaféen eller på gårdspladsen.

    Når vejret er godt, er det også muligt at få frokosten eller kaffen serveret udenfor.

    Velkommen og velbekomme.

    Sidst opdateret: 8. oktober 2024

    Om caféen

    Kontakt

    Caféansvarlig

    Nanna Madsen

    Telefontid: Tirsdag-fredag kl. 9-15.

    Telefon: 29 60 44 96

    E-mail: bestilling@greve.dk