Gå til hovedindhold

Alletiders Pyrus

Danskerne er blevet forkælet med mange gode julekalendere i årenes løb, og serien om nissen Pyrus er ingen undtagelse. Derfor glæder vi os til at vise årets juleudstilling ”Alletiders Pyrus” på Greve Museum.

Indhold

  ”Gang i den, sang i den mere ramasjang og tjubang i den”

  Pyrus er kommet på museum

  Pyrus optrådte for første gang i TV 2s julekalender ”Alletiders Jul” i 1994. Siden blev det til yderligere tre julekalendere og en spillefilm, hvor instruktør Martin Miehe-Renard var instruktør på både film og julekalender.

  Historien om den livlige og sorgløse arkiv- og hiphop-nisse Pyrus, som trods sine ellers gode intentioner, ofte får rodet sig ud i problemer, har gennem årtier taget både store og små med storm. På Greve Museum er vi ikke i tvivl om, at den voldsomt populære julekalender fortjener at blive emnet for årets juleudstilling.

  I udstillingen vil du opleve en række af de fantastiske karakterer, der berigede vores skærme og vores hjerter i årene med Pyrus. Oplev den charmerende og skæve Pyrus, der med sin kærlighed til julen og sin skøre nisse-magi formår at bringe glæde og latter til enhver.

  Du kan få vækket julekalender-minderne til live ved at se Pyrus’ originale nissedragt, Frejas og nissepigen Kandis’ kjoler og rigsarkivar Bertramsens skrivebord. I udstillingen vil du bevæge dig rundt mellem et stort udvalg af flotte rekvisitter, originale tegninger og en flot model af nissebo. Du kan endda ”gå glad i bad” i den store urtepotte, som Pyrus og de andre nisser brugte i nissebo.

  Uanset om du er en loyal fan eller bare elsker at omfavne julens magi, vil denne udstilling kunne bringe smil og minder frem. Så vær med til at fejre julen med Pyrus og lad eventyret begynde!

  I forlængelse af udstillingen laver vi en masse spændende juleaktiviteter for både børn og voksne. Aktiviteterne bliver løbende lagt i vores kalender.

  Udstillingen åbner torsdag den 16. november 2023 og kan opleves frem til søndag den 7. januar 2024.

  Fotos: Søren Hartvig/Frontier2Film/TV 2

  Sidst opdateret: 16. november 2023