Gå til hovedindhold

Særrundvisning: Hedebo Highlights

I anledning af Verdens Broderidag den 30. juli inviterer vi på Greve Museum til en eksklusiv rundvisning i udstillingen ”Hedebo Highlights”. På denne særlige dag vil museumsinspektør Kamilla Hjortkjær, der har kurateret udstillingen, fortælle om hedeboegnens rige broderitraditioner.

Kamilla Hjortkjær viser rundt i Hedebo Highlights

Hedebosyninger har længe været anerkendt som et væsentligt udtryk for den ægte danske bondekultur, og de smukke syninger fortsætter med at fascinere og inspirere. Man kan kun blive imponeret over de detaljerede mønstre, som er nøje udformet af kvinder, der har tilbragt timevis på at perfektionere hvert enkelt sting – et håndværk der kun beherskes af få i dagens Danmark. 

Under rundvisningen vil du få mulighed for at beundre et bredt udvalg af de klassiske, hvide hedebosyninger, farvestrålende dragter og huenakker udsmykket med broderi af guld- og sølvtråd.  

Rundvisningen varer ca. 50 minutter og giver rig mulighed for at nærstudere detaljerne i hedebosyningerne.  

Din billet sikrer adgang til hele museet hele dagen. Ønsker du at spise frokost på museet inden rundvisningen, må du meget gerne forudbestille ved at skrive til bestilling@greve.dk

Praktisk information

Tid og sted: Tirsdag d. 30. juli kl. 13.30-14.30 på Greve Museum 

Pris for deltagelse: 110 kr. (inklusiv entré til museet).  

Pris for årskortholdere: Gratis 

Sidst opdateret: 1. juli 2024