Gå til hovedindhold

Hedebo Highlights

I udstillingen kan du fordybe dig i de klassiske hvide hedebosyninger, men også i de farverige tekstiler, som er kendetegnende for den traditionelle egnsdragt - hedebodragten.

Indhold

  Hedebo Highlights

  Udstillingen kan opleves fra 21/3 - 27/10 2024

  Velkommen til Hedebo Highlights, en udstilling der fejrer og udforsker Hedeboegnens rige tekstile historie. Gennem omhyggeligt udvalgte genstande fra vores samling, inviterer vi dig til at fordybe dig i de udsøgte lokale håndarbejder lavet op gennem 1800-tallet.

  Hvide hedebosyninger, farvestrålende dragter og huenakker udsmykket med broderi af guld- og sølvtråd er Greves vigtige bidrag til den danske og internationale tekstile kulturarv, og i udstillingen er det netop et udvalg af denne slags tekstiler, som kan opleves.

  De hvide hedebosyninger har en helt særlig plads i Greve Museums samling, og i udstillingen vises et stort udvalg af både pyntehåndklæder, knæduge, skjorter og kraver, som alle er rigt udsmykket med de traditionelle hedebobroderier.

  Et særligt fokus i udstillingen er de dragtdele, der udgør hedebodragten, rig på historie og farver. Disse elementer viser ikke kun håndværkets skønhed, men også dets rolle i at definere social status og identitet inden for lokalsamfundet. Gennem de udsmykkede guld- og sølvnakker, de detaljerede mønstre og den rige farvepalet, viser udstillingen en fascinerende kontrast mellem de sirligt broderede hvide hedebosyninger og de noget mere ekstravagante og pyntede dragter og huer.

  Greve Museum ser frem til at byde dig velkommen til Hedebo Highlights. Gennem denne udstilling håber vi at dele den stolthed og beundring, vi føler for vores lokale kulturarv, og at inspirere en ny generation til at værdsætte og bevare disse skønne traditioner.

  Forrige Næste

  Gruppebesøg

  Indenfor alm. åbningstid: 110 kr. pr. person inkl. entré.

  Udenfor alm. åbningstid samt weekender: 200 kr. pr. person inkl. entré.

  Der skal betales for min. 10 personer, selvom gruppen er mindre.

  Er I flere end 20 personer, kan I kontakte os for at høre mere om de forskellige muligheder. 

  Sidst opdateret: 26. april 2024

  Kontakt

  Booking

  Greve Museum

  Telefon: 43 40 40 36

  E-mail: bestilling@greve.dk