Gå til hovedindhold

Om museet

Greve Museum er et statsanerkendt, kulturhistorisk museum beliggende i Greve Kommune. Museet er kommunalt ejet og består af to museumsafdelinger.

Greve Museum består af to museumsafdelinger:

Grevegård er en hedebogård, hvis ældste dele er fra 1826. Her formidler museet Greve Kommunes historie fra ca. 1800 til i dag.

Mosede Fort ligger i et tidligere militært område, og er opført i perioden 1913-1916. Fortets kasematter danner ramme om museet om Danmark under 1. verdenskrig, herunder fortets historie og historien om danmarkshistoriens største forsvarsværk Tunestillingen.

Rammerne for Greve Museum er museumsloven, museets vedtægter og de til enhver tid gældende regler og politikker fra hhv. Greve Kommune og krav og anbefalinger fra Slots– og Kulturstyrelsen.

Sidst opdateret: 17. november 2021