Gå til hovedindhold

Greve Museums årsberetning 2022

2022 var et spændende år for Greve Museums to besøgssteder

På billedet ses begivenheder fra 2022, som illustrerer, året der gik på Greve Museum

Indhold

  Museerne genåbnede museerne den 17. januar 2022 efter endnu en nedlukning. Men spørgsmålet var, om publikum ville komme tilbage... Svaret har heldigvis været ja. Lidt over 20.000 gæster besøgte et af Greve Museums to besøgssteder i 2022. Det er ca. det samme tal som i 2019, men det føles som mere.
   
  Det er alle slags mennesker, som besøger museerne i Greve, men vi er særligt glade for, de mange gæster fra Greve Kommune og de omkringliggende kommuner. Den lokale forankring, interessen og opbakningen fra lokalområdet er meget vigtig for os. 

  Vi kan ikke lave en årsberetning for uden at fortælle om nogle af de ting, som har fyldt rigtig meget i 2022, og det er bl.a. udvidelsesprojektet ”Nyt Mosede Fort”. I løbet af 2022 lykkedes det museet at sikre tilsagn fra fonde om bevillinger på hhv. 22 mio. kr. fra Realdania, 11 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden og sidst i december 10 mio. kr. fra Augustinus Fonden. Lige før påske i 2023 kunne vi tilføje yderligere 8 mio kr. til projektet fra Louis-Hansen Fonden. 

  Udstillingen med fotografier af kunstner Trine Søndergaard var også et af årets højdepunkter. At se vores tekstile kulturarv fra hedeboegnen på unge kvinder fra Greve var en fantastisk oplevelse. Med en generøs bevilling fra Ny Carlsbergfondet bliver 17 af værker på museet – mange af dem er allerede genophængt i den stemningsfulde museumscafé på Grevegård.  

  Der er mange veje til at skabe et godt museum, der vokser og udvikler sig. På Greve Museum og Mosede Fort, Danmark 1914-18 er der ingen tvivl om, at vores succes skyldes et fænomenalt godt samarbejde og et fælles mål. Alle ansatte, hvad enten de er faste, på timeløn eller frivillige, skal have en følelse af, at de bidrager med noget meningsfyldt og vigtigt.

  På vegne af Greve Museum
  Museumschef Mette Tapdrup Mortensen


  Læs årsberetningen for 2022

  Sidst opdateret: 20. april 2023