Gå til hovedindhold

I Hannah Ryggens fodspor

11 billedvævere udstiller på Greve Museum

Værk fra udstillingen "I Hannah Ryggens fodspor" med værker af vævegruppen Det frie islæt

Indhold

  Vises fra den 1. april - 4. juni 2023

  Tekstilkunstner Hannah Ryggen (1894-1970) var en af Norges mest markante og indflydelsesrige kunstnere i det 20. århundrede. Hun var en eminent tegner og brugte sit talent til at væve mandshøje billedvævninger uden forlæg og primært med politiske kommentarer til sin samtid.

  Udstillingen er skabt af gruppen "De frie islæt" og viser billedvævninger med inspiration fra den norske billedvæver Hannah Ryggens virke.

  Ryggens kunst er stadig relevant i dag, og i denne udstilling, som er skabt af gruppen "De frie Islæt", vises helt nye billedvævninger, som er vævet med inspiration fra Hannah Ryggens virke.  Alle værkerne i udstillingen er vævet fra efteråret 2021 til foråret 2023 med inspiration i Hannah Ryggens modige og dramatiske billedtæpper.

  De 11 udstillere, hvoraf 10 er fra Danmark og 1 er fra Norge, har kommenteret vores tid, og gør det med ”bid”, men dog også med et glimt i øjet og med håb for fremtiden. 

  "De frie Islæt" består af: Annette Nylev, Berit Rosqvist, Birgit Oksbjerg, Gina Hedegaard Nielsen, Hanne Doile, Karin Doile Tobiasen, Mette Dahl, Nine Scherling, Randi Redtrøen, Stine Sidenius, Thea Conradsen.

  Sidst opdateret: 1. april 2023