Gå til hovedindhold

PåskeskÆG på gården

Greve Museum inviterer til en palmesøndag med masser af påskehygge på programmet.

PåskeskÆG på gården

Greve Museum inviterer til en palmesøndag med masser af påskehygge på programmet. Vær med i den store æggeskattejagt og find påskeæg i museumshaven. Børn og voksne kan høre historier om påsketraditioner, og i værkstedet kan du farve påskeæg efter gammeldags opskrifter.

På jagt efter påskeæg
Tag på opdagelse i det eventyrlige påskeunivers, og se om du kan finde de mange påskeæg, som gemmer sig blandt forårsblomsterne i museets hyggelige have.

Rundvisning i børnehøjde
Hvordan kunne man spotte en heks i kirken for 200 år siden? Hvordan dekorerede husmoderen på gården før i tiden de æg, som hun gav væk til børn og tjenestefolk i anledning af påsken? Hvad er et bindebrev? Og hvorfor stak man synåle i gæssenes vinger til påske? Kom og få svar på dette og meget andet på rundvisningen kl. 11.30 i det gamle stuehus på Greve Museum. Her kan både børn og voksne høre spændende fortællinger om datidens påske- og forårstraditioner, om tro og overtro, der knytter sig til påsken i den gamle landbofamilies hjem.

Gækkebreve og påskeæg
I påskeværkstedet klipper vi gækkebreve og farver hvide hønseæg efter gamle opskrifter. Tag gerne noget tøj på, som må blive beskidt, da farverne er svære at få af, hvis de først er havnet på tøjet. Det koster 30 kr. pr. person at farve æg. Der er et begrænset antal æg til hver deltager, men man er velkommen til selv at medbringe hårdkogte, hvide hønseæg.

Program:
Kl. 11.30-12.00: Børnerundvisning i det gamle stuehus
Kl. 11.30-15.00: Æggeskattejagt i museumshaven.
Kl. 11.30-15.00: Påskeværksted: Vi klipper gækkebreve og farver hønseæg med løgskaller og planter.

I museumscaféen kan du denne dag købe gammeldags påskeretter som nikålssuppe og skidne æg.

Der er fri entré til museet for alle børn under 18 år. I værkstedet betales for materialer. 

Sidst opdateret: 14. marts 2023